9.21.2012

Some thoughts

My friend and I have an art exhibition in one month, and I quite frankly, feel frantic. I think I have a strong concept, but nasty thoughts and doubts are continuously getting a hard grip on me. I try to dismiss them, and just continue on with my work. But it's hard. Really hard.

At least my friend and I have recorded two films. And her paintings look fab.

I'm at that critical stage in the process and I need to get my shit together. Fast.

4 comments:

 1. Du är bra ju! Inga tvivel där - alla andra ser det, så du måste bara se det själv :) tycker du gör skitgrymma grejer! Och man ska inte jämföra sig för mycket med andra, för ingen kan göra det just man själv gör utom just ensjälv.

  Sen är såna här råd lättare att ge till andra än att ta in själv, för själv vandrar jag runt i liknande shit-apart-not-together-tankar.

  (många "själv" i det här inlägget :P )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Calle! Det är precis sånt här jag behöver höra,och alla andra för den delen. Det är så svårt att tackla alla tvivel och negativa tankar när man sitter ensam på kammaren och skapar. Det är så mycket lättare när man är bland andra kreatörer i ett sammanhang, så som på SoB och konstskolan. Då kan man diskutera, kritisera, dissikera. Plocka isär för att sedan bygga ihop. Jag har väl helt enkelt inte lyckats utveckla min innre diskussionsgrupp ännu.. Just nu hörs mest en klagokör som överröstar det lilla självförtroende jag har för stunden. :/

   Delete
  2. Så sant, kammaren hemma kan vara direkt dödande för självkänslan när den saknar konstruktiv kritik och pepp från likasinnade. Du får försöka tysta klagokören och föra mer rationella samtal med dig själv - det är fan inte lätt alla gånger, men bättre än alternativet.

   För du kan lätt ta det lugnt i att du faktiskt gör jääävligt schyssta grejer :D Har jag förresten sagt att du nog har snyggast banner av alla oss inom "bloggkretsen", så att säga? Den är riktigt jävla najs :)

   Delete
  3. Jo, jag jobbar på det. Jag har tänkt om och känner mig rätt säker på den här nya grejen. Det blir lite mer naket, och med bitar som påminner om bannern. Tack för komplimangen angående den. Det känns bra att höra. :)

   Delete